Territori

Cultura, paisatge i sabors amb identitat pròpia

Portalblau és molt més que un festival: és una immersió en el paisatge, la història i la gastronomia de l’Empordà. Arrelat al territori i amb el Mediterrani com a horitzó simbòlic i real, el festival crea una experiència única que connecta cultura, natura i patrimoni a través de les arts en viu i l’agroturisme.

Aquesta connexió es materialitza en una xarxa d’aliances amb productors locals, cellers, restaurants i allotjaments, que permeten gaudir de tastos dissenyats, menús temàtics, visites guiades i descomptes especials. L’oferta gira al voltant de productes amb segell DOP, IGP i d’artesania alimentària —com les anxoves de l’Escala, les pomes IGP Girona, els formatges artesans o l’horta ecològica de l’Empordà—, convertint cada experiència en un viatge sensorial i territorial.

El festival no només connecta disciplines artístiques, sinó que també actua com a motor de dinamització cultural, econòmica i social, consolidant l’Empordà com a destinació viva, creativa i amb identitat pròpia. 

Portalblau reivindica una manera de fer arrelada, sostenible i compromesa, que dona protagonisme a les persones que fan viu el territori.