Portalblau és un festival únic. Referent en el circuit dels festivals que es fan arreu del país. Singular per la bellesa de l’entorn que l’acompanya i pels escenaris on es realitzen les activitats culturals. Tots ells espais d’alt valor i interès patrimonial. 

El meravellós escenari del Mar d’en Manassa, un autèntic balcó amb les vistes posades a la Mediterrània; l’imponent Fòrum Romà d’Empúries, històric punt de trobada, ple de vida i centre neuràlgic de la ciutat romana; el Cementiri Mariner, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional; i el Jardí del Clos del Pastor, declarat Bé Cultural d’Interès Local. Tots ells punts emblemàtics del l’Escala i d’Empúries.  

Espais que espais narren la importància del llegat històric del qual en som hereus. La importància del paisatge com a part indispensable en l’evolució social i cultural. La porta d’entrada de la cultura grega i romana a la Península Ibèrica. La riquesa de la cultura Mediterrània com a resultat de l’intercanvi constant.

Cementiri Mariner

Carrer del Garbí, 15 - L'Escala

Situat al carrer Garbí, número 15, és una joia de l'arquitectura popular mediterrània d’estil neoclàssic, amb els característics nínxols rematats amb triangles i emblanquinats de calç. Es va edificar el 1835 i consta d’un atri d’entrada, un segon recinte amb gran densitat de nínxols i un tercer amb quatre panteons. Víctor Català hi fou enterrada el 1966. Aquest conjunt d’arquitectura popular d’estil neoclàssic, declarat monument el 1974 i actualment Bé Cultural d’Interès Nacional, és únic en la seva categoria a la Costa Brava.

Jardí Clos del Pastor

L’Escala - Passeig Lluís Albert, 11

Casa i jardí que van ser donats per Antònia Bartomeu i Baró, de Reus, a l’escriptora Caterina Albert (Víctor Català) en reconeixement a la seva activitat literària. Des de 1975 el seu nebot Lluís Albert el tingué obert al públic com a Museu-Arxiu Víctor Català.  L’edifici, declarat Bé Cultural d’Interès Local, és ara propietat de l’Ajuntament de l’Escala, i es troba en fase de rehabilitació, restauració i museïtzació. 

Actualment es pot visitar el jardí modernista en el marc de la ruta Víctor Català organitzada des del Museu de l’Escala que ha dirigit la rehabilitació, restauració i museïtzació per a mostrar gran part del fons Víctor Català.

Mar d'en Manassa

Ronda Mar d'en Manassa s/n - L'Escala

D’entre els mil i un racons que amaga el litoral de l’Escala, la Mar d’en Manassa és un dels més preuats. Ofereix unes vistes úniques i de gran valor natural. Si el dia és clar, es pot veure Empúries i la Badia de Roses, que forma part del club de les Badies Més Belles del Món, un reconeixement que només han obtingut 43 badies d'arreu del món. La Mar d’en Manassa és l’espai escollit pel festival Portalblau per realitzar alguns dels concerts. A la caiguda del sol s’obren les portes al públic. Una hora màgica on els colors tenyeixen el paisatge, dibuixant autèntiques obres d’art i experiències úniques.

Jaciment d'Empúries

MAC Empúries – L’Escala – Puig i Cadafalch s/n

Davant el mar Mediterrani, en un paratge natural d'excepcional bellesa, descansen les Ruïnes d'Empúries. Un dels escenaris més privilegiats de la nostra història. Porta d’entrada de la cultura grega i romana a la península Ibèrica, Empúries és l’únic jaciment arqueològic de la península Ibèrica, on conviuen les restes d’una ciutat grega amb les restes d’una ciutat romana

El Fòrum Romà (s.IaC-IIdC), centre polític, religiós i econòmic on s’aixecaven els principals edificis públics de la ciutat: la basílica i la cúria, i el temple capitolí, serà l'escenari que acollirà els concerts de gran format del festival Portalblau. Un espai especialment escollit on entorn, art i música fan possibles nits màgiques d'estiu.