Portalblau

L'Escala - Empúries

El Festival Portalblau al llarg de totes les seves edicions ha ofert un ampli ventall de propostes culturals de gran qualitat: música, dansa, teatre, poesia, conferències, jornades de formació, de debat i de reflexió. Una programació que manté l'eix conceptual que caracteritza el Festival: la promoció dels valors de la cultura a la Mediterrània.

Portalblau és un festival únic. Referent en el circuit dels festivals que es fan arreu del país. Singular per la programació d'activitats que any rere any incorpora i fa créixer i per la bellesa de l'entorn que l'acompanya. Un conjunt d'escenaris, tots ells, de gran valor i interès patrimonial. Punts emblemàtics del municipi de l'Escala i del conjunt arqueològic d'Empúries.

Portalblau és un festival compromès amb la cultura, la societat i el medi ambient. Valors que s’han reforçat any rere any i que es fa palès tant en el disseny del cartell artístic, com en la gestió i organització del festival. 

El festival aposta per l'accessibilitat, la creació de nous públics, la recerca de nous talents i el compromís amb artistes emergents, creant xarxa amb altres entitats i programadors culturals, com el Festival Sismògraf i el Festival Mot  que col·laboren amb el festival des de l'any 2021.  

Alguns dels projectes impulsats per TEM Productions han estat:

  • La creació d’una borsa de treball per la contractació de joves de l’Escala.
  • La posada en marxa de diferents mesures per minimitzar l'impacte ambiental.
  • El foment de la igualtat i la diversitat de gènere.
  • El suport a diferents entitats del territori. 
  • La creació d'unes Jornades de Formació dirigides a a joves de 16 a 20 anys que vulguin aprendre  com s'organitza un festival.

El Festival Portalblau està organitzat, gestionat i produït per TEMProductions, l'Ajuntament de l'Escala i el Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries.