Portalblau

L'Escala - Empúries

Portalblau, el Festival de Música i Art a la Mediterrània, se celebrarà enguany de l'1 al 15 d'agost a l'Escala i Empúries a tres escenaris: la Mar d'en Manassa, els Jardins de la Muralla Grega i el Fòrum Romà d'Empúries.

Reflexió, i més compromís social amb l'entorn immediat 

La cultura és un dels elements clarament definitoris de la raça humana i la música i l’art, en totes les seves expressions, són elements necessaris, imprescindibles i molt efectius en la transmissió de valors humans i que permeten la cohesió social.

Els agents que intervenen en la organització de festivals tenen, sens dubte, una oportunitat per dur a terme aquesta tasca. Una tasca que manifesta la importància de la cultura com a element de cohesió social.

El Festival Portalblau, sensible amb la situació actual, compromès cultural i socialment,  durà a terme un seguit d’accions per promoure valors socials:

  • El festival destinarà part de la recaptació de les entrades de l'edició 2020 al Banc dels Aliments de L'Escala (SLDA).
  • El festival farà una proposta per a la contractació de joves de L'Escala per a tasques d'organitzacions i muntatges.
  • S'impulsaran mesures per minimitzar l’impacte ambiental en la realització del festival per tal de reduir la petjada ecològica en la línia del projecte desemBOSSA't de L'Escala.
  • Foment en la igualtat i diversitat de gènere. Per una igualtat real i efectiva és necessari crear situacions possibles que serveixin de referents per al nostre entorn més proper.

El Portalblau 2020 tant per la programació com per l'equip que el fa possible és majoritàriament femení (prop d'un 70% del total).

A més, i per la situació excepcional que viu el món, Portalblau acollirà una activitat en format de conferència el 31 de juliol a l'edifici de l'Alfolí de la Sal. La conferència portarà el títol de "Quin món ens espera després del coronavirus? Crisis del multilateralisme i  necesitat de la cooperación internacional” i anirà a càrrec del sr. Senén Florensa Palau. Ambaixador Representant Permanent d'Espanya davant l'Oficina de les Nacions Unides i els Organismes Internacionals amb seu a Viena.