Portalblau

L'Escala - Empúries

EL FESTIVAL PORTALBLAU

Organitzat per l’Ajuntament de l’Escala, el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) i Tem Productions, va néixer l’estiu de 2008 al municipi de l’Escala com a espai de trobada i d’intercanvi cultural a la Mediterrània, coincidint amb la commemoració del centenari de l’inici de les excavacions oficials a Empúries. Al llarg de totes les seves edicions, el Festival ha ofert un ampli ventall de propostes culturals amb la promoció dels valors de la cultura a la Mediterrània com a eix conceptual.

El Festival Portalblau arriba a la seva quinzena edició

Portalblau, el Festival de Música i Art a la Mediterrània, se celebrarà enguany entre el 26 de març i el 15 d'agost i inclourà més d’una vintena de propostes que tindran lloc a diferents espais de l'Escala: la Mar d'en Manassa, l'Alfolí de la Sal, el Jardí Clos del Pastor, la Riba, la Plaça Víctor Català, el Camp de les Aromes, el Fòrum romà, els jardins de la Muralla grega i el claustre del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries. 


En l'edició 2022, el festival presenta una programació més polièdrica i més estesa en el temps. Portalblau dona cabuda enguany totes les disciplines artístiques, des de la música fins al teatre, el circ, la dansa, la literatura, la poesia, el pensament i la fotografia. En total seran més d’una vintena de variades propostes que ompliran l’Escala i Empúries de cultura i art no només a l'estiu sinó també a la primavera.

Un festival amb valors

Portalblau és un festival amb Valors. Un festival compromès amb la cultura, amb la societat i amb el medi ambient. Valors que s’han reforçat any rere any, i que es fa palès, tant en el disseny del cartell artístic com en la gestió i organització del festival. Alguns dels projectes impulsats de forma conjunta amb l’Ajuntament de l’Escala i el seu equip tècnic, són:

  • La creació d’un borsa de treball per la contractació de joves de l’Escala.
  • La posada en marxa de diferents mesures per minimitzar l'impacte ambiental
  • El foment de la igualtat i la diversitat de gènere.
  • El suport a diferents entitats del territori. En aquesta edició es destinarà part de la recaptació a la Fundació Esclerosi Múltiple. Entitat que treballa des de fa 30 anys per aturar l’impacte de la malaltia en la vida de les persones amb EM i el seu entorn
  • Com a novetat destacada aquest any, Portalblau engega unes jornades de formació per a joves de 16 a 20 anys que vulguin aprendre nocions de com s'organitza un festival. Els alumnes tindran la possibilitat després de fer pràctiques al festival durant aquest estiu.

Amb la mateixa fermesa, Portalblau continua reivindicant la cultura per a tots i totes, la creació de nous públics, la recerca de nous talents i el compromís amb artistes emergents i de KM0. I ho fa creant xarxa amb altres entitats i programadors culturals. Per això, la programació d'enguany inclou quatre accions en xarxa: una producció del Festival Sismògraf, una activitat del Festival Mot de Girona i Olot, un concert en col·laboració amb el projecte "El MMVV es Mou" i una actuació vinculada a la Fira Mediterrània de Manresa.Bases legals concurs