Portalblau

L'Escala - Empúries

AVANÇAMENT DE PROGRAMACIÓ 2021

Portalblau arriba a la seva 14 edició apostant per vincular cultura i compromís social. La programació cultural que presenta manté l'eix conceptual que ha caracteritzat el cicle, mantenint aquest estret vincle amb la promoció dels valors de la cultura i les arts a la Mediterrània. 

El Festival Portalblau és organitzat per l'Ajuntament de l'Escala, el Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) i Tem Productions. Avui és un festival de referència per la majestuositat dels seus escenaris i per la qualitat i singularitat de la programació que cada any presenta.

Portalblau va néixer l’estiu de 2008 al municipi de l’Escala com a espai de trobada i d’intercanvi cultural a la Mediterrània, coincidint amb la commemoració del centenari de l’inici de les excavacions a Empúries.


VALORS I COMPROMÍS SOCIAL

La cultura és un dels elements clarament definitoris de la raça humana. La música i l’art, en totes les seves expressions, són elements necessaris, imprescindibles i molt efectius en la transmissió dels valors humans.

Els agents que intervenen en l'organització de festivals tenen una oportunitat per dur a terme aquesta tasca. Una tasca que manifesta la importància de la cultura com a element de cohesió social.

Portalblau és un festival  compromès cultural i socialment i durà a terme les següents accions, de la mateixa manera que també es va fer en l'edició de 2020:

  • El festival destinarà part de la recaptació de les entrades de l'edició 2021 a diferents entitats socials.
  • El festival crearà una borsa de treball per contractar a joves de L'Escala.
  • S'impulsaran mesures per minimitzar l’impacte ambiental en la realització del festival per tal de reduir la petjada ecològica.
  • El festival treballa activament pel foment en la igualtat i diversitat de gènere. Per una igualtat real i efectiva és necessari crear situacions possibles que serveixin de referents per al nostre entorn més proper.