Portalblau

L'Escala - Empúries

EL FESTIVAL PORTALBLAU

Organitzat per l’Ajuntament de l’Escala, el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) i Tem Productions, va néixer l’estiu de 2008 al municipi de l’Escala com a espai de trobada i d’intercanvi cultural a la Mediterrània, coincidint amb la commemoració del centenari de l’inici de les excavacions oficials a Empúries. Al llarg de totes les seves edicions, el Festival ha ofert un ampli ventall de propostes culturals amb la promoció dels valors de la cultura a la Mediterrània com a eix conceptual.PORTALBLAU, UN FESTIVAL COMPROMÈS

La cultura és un dels elements clarament definitoris de la raça humana. La música i l’art, en totes les seves expressions, són elements necessaris, imprescindibles i efectius en la transmissió dels valors humans. El Festival Portalblau, sensible amb la situació actual, compromès culturalment i socialment, durà a terme un seguit d’accions per promoure valors socials i mediambientals.

El Festival segueix defensant la creació de nous públics, la recerca de nous talents i el compromís amb els artistes emergents i de KM 0. Reivindicant espais per crear i treballar en xarxa amb la resta d’entitats i programadors culturals.

En aquesta línia, la programació d’aquesta edició incorpora col·laboracions amb el Festival Sismògraf d’Olot (edició 2021) i amb el Festival Mot de Girona i Olot (edició 2019) per tal de fomentar Portalblau com a espai i punt de trobada, de creixement social i de diàleg permanent.