RITME & FLOW amb BABAFLOW

Gratuït

Ritme & Flow és un taller de creació musical organitzat i dirigit pel compositor, cantant i productor català Demba Sow Banora, conegut pel seu nom artístic Babaflow. En aquest taller, l'artista guia als joves en l'exploració del món del rap, ajudant-los a expressar les seves emocions i pensaments de manera artística i respectuosa. El taller promou valors conscients, explora la rima i el tempo, i analitza la realitat social des d'una perspectiva intercultural i de gènere.  Dirigit als alumnes de 3r d’ESO de l’INS El Pedró de l’Escala, se celebra de març a juny de 2024, amb sessions que inclouen la creació d'una cançó i videoclip. La temàtica se centra en els processos migratoris a la Mediterrània, explorant les experiències de migrants i refugiats que arrisquen les seves vides. 

Aquesta activitat està impulsada pel Festival Portalblau. Forma part del programa "Valors i Compromís Portalblau".

Dia i hora 18 mar 2024 - 12:00
Lloc Institut El Pedró
Ubicació L'Escala

Descolonització i conflicte al Pròxim Orient

Gratuïta

La nostra manera d'entendre el món té molt a veure amb les antigues civilitzacions de la Mediterrània, amb profundes arrels al Pròxim Orient. Ciutats antigues com Jerusalem o Damasc han tingut una enorme capacitat de representació simbòlica també per a nosaltres. Si la terrible guerra civil recent a Síria ens ha colpit amb unes imatges esfereïdores de destrucció humana i patrimonial, el conflicte persistent entre Israel i institucions i organitzacions palestines, iniciat ja abans de la declaració l'any 1948 de la independència d'Israel, continua influint decisivament en la política internacional i colpint dolorosament els seus habitants. Aquest escenari dramàtic no es pot entendre sense el procés maldestre de descolonització que va seguir, primer, la caiguda de l'imperi otomà, que havia deixat al Pròxim Orient una petjada duradora i profunda, i la dominació britànica i francesa posterior. Per interpretar la complexitat angoixant del present, ens cal mirar enrere. 

La professora emèrita de la UB,  Dolors Bramon i l'escriptor Carles Duarte ens convidaran a endinsar-nos-hi.

Aquesta activitat forma part del cicle de conferències  del Festival Portalblau "Mirades Blaves"

L’activitat és gratuïta però cal inscriure’s enviant un correu a [email protected]

Dia i hora 8 jun 2024 - 19:30
Lloc L'Alfolí de la Sal
Ubicació L'Escala

Sostenibilitat,Territori i Cultura

Gratuïta

La intersecció entre sostenibilitat, territori i cultura és crucial per a la configuració de la nostra identitat i entorn. La sostenibilitat implica la preservació del medi ambient i la societat per a les futures generacions. El territori ofereix l'escenari on es desenvolupa la vida humana i cultural, amb una identitat única influïda per la geografia i història. Preservar aquestes característiques és clau per a la sostenibilitat ambiental i cultural, promovent un ús responsable del territori i conservant els espais naturals. La cultura és un element essencial, reflectint les relacions humanes amb l'entorn i contribuint a la diversitat social i identitat comunitària. La integració d'aquests pilars és fonamental per a un futur equitatiu, respectuós amb el medi ambient i ric en diversitat cultural. 

Ens en parlarà la directora del Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla, la destacada experta en patrimoni cultural i sostenibilitat, Gemma Carbó.

Aquesta activitat forma part del cicle de conferències del Festival Portalblau "Mirades Blaves" amb la col·laboració de la Fundació Carulla i el Museu Terra.

Dia i hora 14 jun 2024 - 19:30
Lloc L'Alfolí de la Sal
Ubicació L'Escala

3a edició del Curs de Formació Portalblau

Gratuïta

Vols aprendre com s’organitza un Festival? Des de l'any 2022, el Festival Portalblau, organitza un curs de Formació destinat a joves de 16 a 20 anys interessats en aprendre sobre la organització d'un festival. L'èxit de participació en les edicions anteriors, amb totes les places exhaurides, posa de manifest el gran interès que desperta aquest tema entre els joves. Durant el curs, els participants reben classes per part de professionals experts en diversos àmbits relacionats amb l'organització d'esdeveniments, adquirint coneixements fonamentals sobre la planificació i execució d'un festival. L'objectiu del curs és destacar la diversitat de professionals involucrats en la producció d'un festival i mostrar als joves que aquesta pot ser una opció laboral viable per al seu futur, alhora que posa èmfasi en la importància de la formació acadèmica per a les generacions més joves. Aquesta iniciativa demostra el fort compromís que manté el Festival Portalblau amb la formació i el desenvolupament professional.

Aquesta activitat està impulsada pel Festival Portalblau. Forma part del programa "Valors i Compromís Portalblau"

Les persones interessades poden enviar una carta de motivació a [email protected] abans del 31 de maig de 2024.  Les places són limitades. Activitat gratuïta.

Dia i hora 15 jun 2024 - 10:00
Lloc Biblioteca Víctor Català
Ubicació L'Escala

2a Edició Concurs Escenari Portalblau

Gratuït

Vols actuar al Festival Portalblau? Després de l'èxit de la primera edició del Concurs Escenari Portalblau, el festival segueix apostant pel talent emergent del país amb la segona edició d'aquest certamen. Una oportunitat única per als joves músics catalans per mostrar el seu talent dins del festival Portalblau. 

A partir de l'1 d'abril i fins el 20 de maig es podran presentar les propostes. Un jurat format per experts en música i representants del festival seleccionarà les tres formacions finalistes, que actuaran en directe al Port de la Clota de l’Escala. Una jornada plena de talent emergent, energia i bona música!

Les Bases del concurs es poden consultar a:BASES CONCURS ESCENARI PB (portalblau.cat)

Aquesta activitat està impulsada pel Festival Portalblau. Forma part del programa "Valors i Compromís Portalblau". Amb la col·laboració de la Fundació Casa de la Música de les comarques gironines.

Dia i hora 15 jun 2024 - 20:00
Lloc Port de la Clota
Ubicació L'Escala

Quin és el futur de la Música?

Gratuïta

La música ha servit com a llenguatge universal al llarg de la història, connectant societats i cultures. Analitzar i comprendre el futur de la música en la societat digital és explorar el curs de la cultura i la societat mateixa. Aquest futur musical és un terreny profundament ric i complex, on la tecnologia, la cultura i la creativitat es troben en un diàleg constantment evolutiu. Per entendre'l, cal no només examinar les forces que el configuren, sinó també abraçar la seva diversitat i la seva capacitat de transformació en les vides individuals i col·lectives. El director del Barcelona Music Lab, Miquel Curanta, ens guiarà a través d'aquestes idees fonamentals per a una comprensió més profunda del futur de la música.

Aquesta activitat forma part del cicle de conferències  del Festival Portalblau "Mirades Blaves"

L’activitat és gratuïta però cal inscriure’s enviant un correu a [email protected]

Dia i hora 28 jun 2024 - 19:30
Lloc L'Alfolí de la Sal
Ubicació L'Escala

JÚLIA COLOM

Compra

La proposta artística de la cantautora mallorquina Júlia Colom, destaca en l’actual panorama independent com una oferta de qualitat i singularitat, on les  arrels culturals es presenten de forma sincera i transparent. En el seu àlbum de debut, Miramar, a més de les tonades apreses de la transmissió oral de tota Mallorca, es troben composicions pròpies que reforcen la solidesa amb la qual l'artista ha iniciat la seva carrera discogràfica.

El Festival Portalblau serà l’escenari de la presentació de Miramar, un concert on el públic experimentarà un equilibri entre el present de la cantant i les cançons que fusionen tradició i modernitat, creant un mosaic sonor ric en matisos i emocions.

Interpretació: Júlia Colom (veu), Martin Leiton (guitarra) i Roger Calduch (bateria)

Dia i hora 29 jun 2024 - 20:00
Lloc L'Alfolí de la Sal
Ubicació L'Escala

ASEEL MASSOUD amb Ahmad Dyab i Manel Ruiz

Compra

La soprano siriana Aseel Massoud, acompanyada per Ahmad Dyab i Manel Ruiz, presentaran per primera vegada el seu projecte artístic Trencadís, que reivindica la riquesa que l'intercanvi i la barreja de cultures generen a la societat. Aquest recital oferirà un repertori replet de reinterpretacions i fusions molt suggerents de la música clàssica àrab, la música popular catalana i el flamenc, així com de l'òpera del Mediterrani, la sarsuela i la cançó espanyola, creant un mosaic sonor. Així és com la formació descriu el seu univers personal i artístic.

El Festival Portalblau, amb la col·laboració del Festival Castell de Peralada, presenta Trencadís, un recital que permetrà un autèntic viatge per tots els registres sonors de les diferents ribes de la mar Mediterrània, oferint una fusió sonora entre orient i occident que captivarà al pública amb la seva diversitat i riquesa musical.

Interpretació: Aseel Massoud (veu), Ahmad Dyab (guitarra) i Manel Ruiz (piano)


Dia i hora 5 jul 2024 - 20:00
Lloc L'Alfolí de la Sal
Ubicació L'Escala

Cultura i Transformació Social

Gratuïta

La cultura és una eina molt eficaç per a la transformació social. L'expressió artística, les tradicions i les interaccions humanes són fonaments per al diàleg i la comprensió, impulsant la tolerància i la cohesió social. Les expressions culturals serveixen per a crear espais per a la crítica social i la consciència, abordant temes tant importants com la desigualtat i els drets humans.  La cultura no només reflecteix els canvis socials, sinó que també els impulsa activament. És una força dinàmica que inspira el canvi, facilita la comprensió i enriqueix la vida comunitària. Promoure i protegir la cultura és essencial per a un futur més inclusiu i sostenible. La cultura també té un impacte econòmic significatiu, estimulant la creativitat i la innovació. Les indústries culturals generen ocupació i riquesa, alhora que preserven la riquesa de la diversitat cultural. Marta Esteve, directora de la Fundació Carulla, abordarà aquestes qüestions a través del seu relat ple d’expertesa.

Aquesta activitat forma part del cicle de conferències del Festival Portalblau "Mirades Blaves" amb la col·laboració de la Fundació Carulla.

L’activitat és gratuïta però cal inscriure’s enviant un correu a [email protected]

Dia i hora 6 jul 2024 - 19:00
Lloc L'Alfolí de la Sal
Ubicació L'Escala

LOVE FOR FREE

Gratuïta

Una acció artística o un experiment sociològic? Love for free és l’una i l’altre: una proposta fresca i original que suggereix noves formes de relació que sacsegin i plantin cara a l’individualisme i a la desconnexió emocional que governa la nostra societat. Com? Molt fàcil, mirant intensament als ulls, abraçant o, fins i tot, fent un petó a una persona qualsevol del carrer, una persona que no coneixem, però que ens tornarà la mirada o l’abraçada d’una manera generosa. I és que el tracte cordial amb les altres persones és la millor teràpia contra el mal humor o la desconfiança. 

Love For Free  és una peça multicultural, de cohesió social, de diversitat i inclusió, on els participants de la mateixa acció seran persones diverses i totes elles formaran part d'aquesta acció comunitària. Una oda a l'amor com a possible solució per a curar i transformar les pors, un joc motivador.  Juguem-hi! 

Amb la col·laboració de la Fundació Carulla.

Fitxa Artística: Direcció (Sergi Estebanell); Autoria (Rosita Luz Calvi i Sergi Estebanell); Arts visuals (Quim Moya); Performers (Rosita Luz Calvi, Sergi Estebanell i Quim Moya)


Dia i hora 6 jul 2024 - 20:00
Lloc La Riba
Ubicació L'Escala

JU

Compra

La Ju és una talentosa cantautora i actriu catalana nascuda a Gurb. Criada en un ambient ple de música gràcies al seu pare, Ricard Puigdomènech, distingit guitarrista i reconegut productor, la seva formació abraça àmpliament l'art, incloent-hi la música, la dansa i l'art dramàtic. La seva música combina el pop-rock amb influències de reggae i rhythm and blues, creant un estil únic i amb personalitat, amb una veu fascinant i una presència escènica imponent.

Actuarà per primera vegada al Festival Portalblau i ho farà presentant el seu tercer treball discogràfic Venus en un concert on el públic podrà gaudir en directe del seu ampli registre vocal i d’una impecable posada en escena.

Interpretació: Ju (veu) i Arnau Burdó (teclats i bases)

Dia i hora 12 jul 2024 - 20:00
Lloc L'Alfolí de la Sal
Ubicació L'Escala

Patrimoni i Turisme

Gratuïta

L'impacte del patrimoni en el turisme no es limita a la visita a monuments i llocs històrics; constitueix l'essència d'una destinació, atraient viatgers amb les seves històries i paisatges únics. Aquest llegat no només enriqueix les experiències dels visitants, sinó que també beneficia l'economia local, generant ocupació i promocionant el desenvolupament sostenible. Però, aquest model de turisme s'enfronta a reptes com la massificació i la gestió de residus, especialment en zones costaneres. Les expertes Lurdes Boix i Rosa Duran exploraran aquesta relació entre patrimoni i turisme, destacant-ne la seva importància com a motor de creixement econòmic i cultural. 

Per aquesta activitat el Festival Portalbau ha creat una ruta des del mar per conèixer el litoral del Parc Natural de la Costa del Montgrí, descobrint cales i coves úniques com la Cova del Contraban, la Punta Montgó amb la seva torre del Segle XVI, la Cala Montgó o la Cala Farriol entre d'altres. 

Aquesta activitat forma part del cicle de conferències del Festival Portalblau "Mirades Blaves"

L’activitat és gratuïta però cal inscriure’s enviant un correu a [email protected]

Dia i hora 13 jul 2024 - 19:30
Lloc Ruta des del mar
Ubicació L'Escala

Identitat i Metamorfosis a l’Art

Gratuïta

Al llarg de la història, l’art i l’escriptura han representat les imatges que en cada moment hem tingut de nosaltres mateixos i la relació amb els altres. Des de les Metamorfosis d'Ovidi a la poesia contemporània, acompanyats d'imatges pictòriques, podem fer un viatge a través de la història que ens permetrà veure altres cares dels mites.

Amb l’arquitecte i divulgador de l’art Miquel del Pozo i la poeta Mireia Calafell recorrerem aquest camí per explorar les metamorfosis que hem anat confegint i deconstruint al llarg dels segles. Modera Raül Garrigasait.

Aquesta activitat forma part del cicle de conferències del Festival Portalblau "Mirades Blaves" amb la col·laboració del Festival dels  Clàssics

L’activitat és gratuïta però cal inscriure’s enviant un correu a [email protected]

Dia i hora 19 jul 2024 - 19:30
Lloc L'Alfolí de la Sal
Ubicació L'Escala

Els límits de l'humor

Esgotat

El debat sobre els límits de l'humor és comú en la nostra societat actual. En una democràcia, resulta difícil traçar una línia clara entre la llibertat d'expressió i el respecte a les sensibilitats individuals. En conseqüència, s'ha observat un augment en els casos de judicialització de l'humor, el que pot portar a l'autocensura. A més, sorgeixen controvèrsies sobre temes que abans eren objecte de bromes però que ara es consideren més sensibles, el que genera una sensació de desconcert. Tanmateix, és important recordar que al llarg de la història, els límits de l'humor han estat objecte de debat i que aquest pot ser una eina poderosa per a la crítica social i la presa de consciència.

Isa Calderón i Lucía Lijtmaer, creadores del Podcast Deforme Semanal Ideal Total, acompanyades per en Marc Giró, Premi Nacional de Comunicació 2024, desgranaran la seva particular visió provocadora i feminista de la vida i de la cultura contemporània amb rialles i explicacions redundants. Deforme Semanal Ideal Total és un dels podcasts més escoltats a Espanya amb seguidors a Argentina, Mèxic, Colòmbia i Xile. Ha estat guardonat amb el Premi Ondas al Millor Podcast al 2021 i Millor Podcast de l'Any als Premios Ondas Globales del Podcast al 2022.

Dia i hora 20 jul 2024 - 21:00
Lloc L'Alfolí de la Sal
Ubicació L'Escala

HENRIO

Compra

HENRIO és el nom artístic del cantautor i productor Enric Verdaguer. Després de quatre anys a Liverpool i de ser la veu de l’última gira de la pianista Clara Peya, inicia un projecte propi amb aquesta nova identitat.  Somewhere, Sometimes és el disc debut d'un cantautor, un àlbum de pop sofisticat escrit en català i anglès. Sorgeix després del seu retorn a Catalunya després d'un temps d'exploració a l'estranger. Aquest àlbum reflexa la transició i els canvis experimentats en aquest viatge de tornada al país d'origen, oferint una reflexió sobre la vida, la nostàlgia i el pas del temps..

L’escenari idíl·lic del Jardí Clos del Pastor serà l'amfitrió perfecte per a la primera actuació de HENRIO al Festival Portalblau, una nit que promet ser una experiència emotiva i inoblidable

Interpretació: Enric Verdaguer (veu i guitarra), Abril Saurí (bateria)  i Jordi Bastida (guitarra elèctrica)


Dia i hora 26 jul 2024 - 21:00
Lloc Jardí del Clos del Pastor
Ubicació L'Escala

MERITXELL NEDDERMANN

Compra

Meritxell Neddermann, amb la seva destresa excepcional, fusiona melodies cativadores que transcendixen gèneres musicals, des de la serenitat de la música clàssica fins a la vitalitat del jazz, funky i indie. Amb el seu segon àlbum, Suelta, ens transporta a un univers sonor ric i profund, on cada nota és una expressió d'emoció i significat. Neddermann és sinònim de subtilesa i d'un profund amor per la música, on les sensacions i les atmosferes es combinen per construir universos i propostes úniques.

El Festival Portalblau tindrà l'honor d’acollir la presentació de Suelta, oferint al públic l'oportunitat de gaudir de la destresa i sensibilitat de l’artista a través de les seves evocadores melodies.

Interpretació: Meritxell Neddermann (Piano i veu)

Dia i hora 27 jul 2024 - 21:00
Lloc Jardí Clos del Pastor
Ubicació L'Escala

PAU ALABAJOS

Compra

Pau Alabajos presenta, La Paraula Viva i Amarga, un espectacle especial en commemoració del centenari del poeta Vicent Andrés Estellés. Inclou algunes de les seves cançons més icòniques inspirades en els versos d'Estellés, juntament amb noves adaptacions inèdites que formen part del seu darrer projecte discogràfic. Amb una escenografia teatral intimista, l'espectacle ens convida a explorar el despatx de l'escriptor, on van néixer algunes de les seves obres més importants. Un homenatge a la poesia estellesiana, La Paraula Viva i Amarga és un viatge en el temps que ens transporta als moments històrics de la dictadura franquista i la transició democràtica, celebrant la vida, l'amor i la lluita per la llibertat.

Pau Alabajos, un dels músics més reconeguts del País Valencià i destacada veu de la cançó d'autor als Països Catalans amb més de 20 anys d'experiència als escenaris, és també portaveu de la Plataforma Cívica Cent d'Estellés. 

Interpretació: Pau Alabajos (veu i guitarra)

Dia i hora 28 jul 2024 - 21:00
Lloc Jardí Clos del Pastor
Ubicació L'Escala

GINESTÀ

Compra

Ginestà, el duet format pels germans Júlia i Pau Serrasolsas, s'ha destacat com una de les noves formacions catalanes més inspiradores. Amb menys de cinc anys sobre els escenaris, han captivat una generació amb lletres commovedores i melodies evocadores. Entre el pop-rock consolidat i l'escena urbana emergent, han trobat el seu propi espai a l’escena musical catalana de forma natural. El seu quart disc, Vida Meva, fusiona el pop amb ritmes electrònics i rock, comptant amb col·laboracions de destacats artistes com Maria Hein, Triquell, Niña Polaca, Maio i Ferran Palau. Com un sospir de mar, amb sabor i esperit mediterrani, Ginestà ens convida a un viatge emocional.

La seva actuació al Festival Portalblau, on presentaran Vida Meva, brindarà una oportunitat única per gaudir d'una de les millors formacions del nostre país en un dels escenaris més destacats del territori, la Mar d'en Manassa de l’Escala.

Interpretació:  Júlia Serrasolsas, (veu), Pau Serrasolsas (veu i guitarra), Cesc Valverde (bateria i samplers) i Gerard Sala (teclat)

Dia i hora 2 ago 2024 - 21:00
Lloc Mar d'en Manassa
Ubicació L'Escala

MISHIMA

Compra

Mentre la majoria dels artistes aposten per poques actuacions de gran aforament, Mishima guarda fidelitat a la distància curta, al contacte estret amb el públic, a la comunicació horitzontal d’un repertori que ja és història. Cançons com rastres de pintallavis, que parlen del declivi de l’home públic, aquell que trucava a casa, recollia les fotos i pagava la multa, però que mantenia la set tota la vida; cançons que ens van ensenyar l’ordre i l’aventura, que no existeix l’amor feliç, que l’ànsia cura i que ho som tot i res. Una manera molt personal d’entendre elrock, allà on es troba amb la chanson, Tin Pan Alley i l’indie, que nou discs d’estudi i centenars de concerts després, Mishima ha jugat un paper crucial en la renovació de la música.

Mishima torna al Festival Portalblau a l’escenari de la Mar d’en Manassa després de 6 anys. Aquest cop ho farà presentant els temes del seu treball discogràfic L’Aigua Clara, allà on es couen directes com el seu, un cúmul de sensacions a mig camí entre la comunió i la catarsi. 

Interpretació: David Carabén (veu i guitarra), Marc Lloret (teclats), Dani Vega (guitarra),  Xavi Caparrós (baix) i Alfons Serra (bateria)

Dia i hora 3 ago 2024 - 21:00
Lloc Mar d'en Manassa
Ubicació L'Escala

MAYTE MARTÍN

Compra

Tatuajes és el nou projecte de la cantant Mayte Martín, presentat en format de quartet (veu, piano, contrabaix i bateria), que inclou títols immortals que formen part del llegat de la música universal. La versatilitat de Mayte Martín la porta a explorar diferents paisatges sonors, anant més enllà del flamenc i permet gaudir de versions úniques d'èxits inoblidables com Gracias a la vida, Ne me quitte pas, Te recuerdo Amanda, Lucía, El breve espacio en que no estás, o Alfonsina y el mar.

El Festival Portablau presenta Mayte Martín en concert, oferint un viatge emocional a través d'aquestes cançons eternes, que recullen un homenatge als qui van donar vida a aquestes obres mestres. Una experiència exquisida, plena de matisos i colors, que captivarà al públic. 

 Interpretació:  Mayte Martín (veu i direcció musical), Nelsa Baró (piano i arranjaments), Guillermo Prats (contrabaix) i Vicens Soler (bateria)

Dia i hora 4 ago 2024 - 21:00
Lloc Mar d'en Manassa
Ubicació L'Escala

SOPA DE CABRA

Compra

El 2024 arribarà carregat d'emocions amb el nou projecte musical de Sopa de Cabra, titulat Ànima. Cada cançó d'aquest nou disc serà una col·laboració amb un artista que aportarà la seva pròpia ànima al treball conjunt. 

Amb el llançament previst coincidint amb l’inici de la gira, el grup promet un viatge musical profund i evocador, que es prolongarà fins al març del 2025.  Sopa de Cabra oferirà un nombre limitat de concerts, entre els quals destaca la seva actuació al Festival Portalblau.

El concert al Fòrum romà d’Empúries promet ser una experiència inoblidable, ja que serà la primera vegada que el grup gironí actuarà en aquest històric escenari. El públic tindrà l'oportunitat d’escoltar en directe els nous temes dels Sopa, mentre gaudeix d'un entorn únic impregnat d'història i màgia.

Interpretació: Gerard Quintana (veu), Josep Thió (guitarra), Josep Bosch (bateria), Frances Lisicic “Cuco”(baix), Jaume Soler “Peck “(guitarra), Ricard Sohn (teclats) i Valen Nieto (multinstrument)

Nota: El concert serà a de peu dret. L’obertura de portes serà a les 20:30h.

Dia i hora 8 ago 2024 - 22:00
Lloc Fòrum romà d'Empúries
Ubicació L'Escala

FIGA FLAWAS+MAMA DOUSHA

Compra

Mama Dousha, el nom artístic del músic i cantant barceloní Bruno de Fabriziis, s’ha destacat com una de les promeses més brillants de la escena musical catalana. La seva cançó “Rikiti” ha captivat l'atenció del públic, convertint-se en un fenomen social i viral, arribant a ser el tema més escoltat a les ràdios del país durant tota la tardor de 2023 i un dels més buscats a Catalunya a la plataforma Shazam. El seu primer treball, titulat Segur que m’equivoco, presenta un ritme molt personal, combinant una original fusió de música electrònica, cançó d’autor i pop urbà, amb una notable presència de guitarra espanyola en tots els temes.  Amb un estil musical únic i lletres intimistes plenes de sensibilitat i tendresa, l’artista actuarà al Festival Portalblau, la nit de divendres, en un doble concert amb els Figa Flawas.

Figa Flawas representen la nova generació del pop urbà català. El 2022 es van presentar i guanyar el concurs Sona9, a més de publicar el seu disc debut, Joves Tendres.  Aquest duet de Valls, que ha col·laborat amb artistes com Mushkaa o Lluís Gavaldà per seguir omplint la seva discografia amb èxits com "Diabla" o "Xalalà", ha sabut captivar el públic amb el seu propil estil, una barreja de costumisme, reggaeton i autenticitat. Reconeguts com una de les propostes més rellevants de l'escena actual, el duet de Valls, arriba al Festival Portalblau per presentar en directe el seu darrer treball, La Calçotada. Amb expectatives altes, aquest concert promet ser una experiència sonora inoblidable i esdevenir una gran nit de l’estiu escalenc.

Els menors de 16 anys hauran d'anar acompanyats del seu pare, mare o tutor legal. O bé, venir acompanyats per un adult major de 18 anys i presentar firmat pels seus pares el full que es troba a l'apartat d'Informació Important d'aquest web. 


Dia i hora 9 ago 2024 - 22:00
Lloc Fòrum romà d'Empúries
Ubicació L'Escala

ANDREA MOTIS

Compra

La versàtil trompetista, saxofonista, cantant i compositora catalana, Andrea Motis, continua evolucionant i ara es presenta en el captivador i íntim format de trio al Festival Portalblau a l’escenari del  Fòrum Romà d’Empúries. En aquesta ocasió, ofereix una original revisió de la tradició dels cantautors anglesos, tot mantenint la seva distintiva essència mediterrània i llatina.

Acompanyada per dos músics que dominen l'art de la fusta en els seus instruments, el violinista Christoph Mallinger i el percussionista Zé Luis Nascimento, Motis abraça sonoritats càlides i suaus. Una experiència musical pensada per reflexionar i gaudir dels petits moments que enriqueixen la vida. Jazz íntim amb un toc càlid de fusta envoltat de la màgia emporitana.

Interpretació: Andrea Motis (veu i trompeta), Christoph Mallinger (violí, mandolina i guitarra) i Zé Luis Nascimento (percussió)

Dia i hora 10 ago 2024 - 22:00
Lloc Fòrum romà d'Empúries
Ubicació L'Escala

GUILLEM GISBERT

COMPRA

Després de quinze anys ininterromputs de pop impecable amb Manel, Guillem Gisbert enceta un nou projecte en solitari. Amb Balla la masurca!, Gisbert es consolida com un dels grans compositors de la seva generació, oferint onze temes d'altíssima qualitat i unes lletres exquisides a l'abast de pocs. Gisbert manté la cançó com a eix central de la seva obra, explorant-ne cada racó i palpant els marges amb una combinació d'ambició, elegància i eclecticisme que el defineixen com a artista.  El talentós artista barceloní demostra un coneixement profund de la música popular, reinventant-la amb el seu toc personal i fusionant-la amb diversos estils amb una naturalitat envejable: des del pop contemporani més introspectiu fins al folk narratiu, passant per la grandiositat de la cançó orquestral del segle XX i les influències de la música urbana. 

Guillem Gisbert presentarà el seu treball l‘11 d’agost al Fòrum romà d’Empúries, que tancarà la dissetena edició del Festival Portalblau de l’Escala.

Interpretació:  Guillem Gisbert (veu i guitarra), Jordi Casadesús (baix i sintetitzadors), Arnau Grabolosa (guitarra i teclats) i Glòria Maurel (bateria)

Nota: El concert disposarà de cadires a la platea del Fòrum Romà, però no estaran enumerades. L’obertura de portes serà a les 20:30h.

Dia i hora 11 ago 2024 - 22:00
Lloc Fòrum romà d'Empúries
Ubicació L'Escala

MEDFOTO 2024

Gratuït

El mar, particularment el Mediterrani, és una part intrínseca de l'essència de l’Escala des dels seus inicis. Representa cultura i història, tant com un mitjà de subsistència com d'oci per a les persones, a més de ser l'hàbitat d'una gran varietat d'espècies animals i vegetals que contribueixen a crear el seu paisatge singular. Aquests valors han de ser preservats per al present i per a les futures generacions.

Aquesta exposició és fruit de la col·laboració entre la Fundació Alive i el Club Nàutic l’Escala, els creadors del MedFoto, el primer Concurs de Fotografia de la Mediterrània. L'exposició mostra una selecció de les propostes finalistes d'aquest concurs, oferint diferents perspectives sobre la relació entre el mar i les persones, amb l'enfocament en la sostenibilitat com a clau per al seu futur.

Visitar l'exposició fotogràfica El mar i les persones és una oportunitat per a  descobrir les imatges finalistes de la quarta edició del MedFoto. Un recorregut visual per les millors fotografies que reflecteixen les diverses interpretacions dels autors sobre la relació entre les persones i el mar.

Dia i hora 12 ago 2024 - 09:00
Lloc Club Nàutic l'Escala
Ubicació L'Escala