CANVI CLIMÀTIC I FUTUR SOSTENIBLE

RESERVA

CANVI CLIMÀTIC I FUTUR SOSTENIBLE - Masovers del món: tenir cura de la Terra

L’ecòleg Joandomènec Ros en conversa amb Carles Duarte

Canvi climàtic i futur sostenible. Una qualitat de vida que no es pot desentendre de la nostra responsabilitat amb el planeta. El paper de la Mediterrània. El canvi climàtic ja és evident i els seus múltiples efectes, gairebé tots negatius, ja són aquí. N’hem de prendre consciència per evitar que siguin més greus. Què podem fer-hi, personalment i col·lectiva? Els podrem apaivagar (és utòpic pensar a eliminar-los) o ens hi haurem d’adaptar? La crisi de la pandèmia, les crisis socials i l’emergència climàtica ens han canviat el món que coneixíem, i nosaltres també ho haurem de fer.

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia, enviar un correu a [email protected]

Fitxa artística: Joandomènec Ros i Carles Duarte


Dia i hora 2 jul 2022 - 19:30
Lloc L'Alfolí de la Sal
Ubicació L'Escala

AMER KABBANI (CIA 104º)

COMPRA

Entre la runa d’un món en flames, Runa emergeix a l’escena com a testimoni d’un procés necessari de reconstrucció personal i col·lectiva. L’artista de circ Amer Kabbani, d’origen català i sirià, juntament amb el director Rolando San Martín, explora el gènere de l’autoficció per dimensionar la bombolla de vidre que protegeix el context com a europeu racialitzat, de la crua realitat de les guerres. Veiem el que hi ha a l’altra banda de la nostra zona de confort, de les pantalles als mitjans de comunicació massiva, però les imatges no travessen els nostres cossos de la mateixa manera que ho fan les bales. La disciplina circense en aquest espectacle, amb la tècnica acrobàtica del portor, suposa sostenir la vida amb el cos i les metàfores en llocs on les paraules conviuen però no arriben. La Muralla de la ciutat grega d’Empúries ha estat l’espai especialment escollit per aquesta actuació.

Una actuació en col·laboració amb el Festival Sismògraf d’Olot.

Fitxa artística: Amer Kabanni Fernandez (idea original) – Autoficció i circ documental (génere) - Rolando Sanmartin (direcció) – Amer Kabbani y Rolando Sanmartin (dramatúrgia) – Amer Kabbani (circ, composició i creació) – Rolando San Martín (textos) – Gonzalo Bruno (espai sonor) – Joana Curtó (veu) – Amer Kabbani y rolando San Martín (espaci escènic y il·luminació) – Amer Kabbani (disseny de vestuari) Joan Català i Marta Salla (perspectiva externa) – Cia 104º (producció y realització) – Alina Ventura ( La Maleta dels Espectacles) (distribució i difusió) – Aida Kabbani (comunicació i xarxes socials) –Gerard Riu (disseny gràfic) – Jordi Plana (fotografia)

Dia i hora 9 jul 2022 - 20:30
Lloc Muralla Grega-MAC
Ubicació L'Escala

LICAÓ. APOLOGIA DEL DESIG

COMPRA

LICAÓ. APOLOGIA DEL DESIG de Dimitris Dimitriadis amb Sergi Torrecilla i direcció d'Albert Arribas

Dimitris Dimitriadis, un dels grans dramaturgs del nostre temps, s’acosta a les últimes hores de Sòcrates a través dels ulls del seu jove deixeble Licaó. A través de la mirada del jove Licaó, atractiu deixeble de Sòcrates elegit pel filòsof atenès perquè l’acompanyi en les seves últimes hores, el dramaturg Dimitris Dimitriadis erigeix una torrencial apologia del desig d’oferir-se a l’altre, capaç de transformar de soca-rel la nostra existència ètica i política. Un text d’un encís trasbalsador en què es condensen amb delicada senzillesa les grans turbulències que bateguen sota les nostres rutines, més o menys acomodades al mercadeig d’emocions i als afanys de lucre, perdurablement inscrites en insatisfaccions sovint estèrils. Albert Arribas posa en escena un text sobre el desig de Dimitris Dimitriadis (Tessalònica 1944), un dels dramaturgs més rellevants del panorama teatral contemporani. L’espectacle, de format íntim i reduït, es podrà veure dins del Festival Portalblau al Camp de les Aromes amb la interpretació de l’actor Sergi Torrecillas.

Fitxa artística: Dimitris Dimitriadis (autor) – Joan Casas (traducció) – Albert Arribas (direcció) – Sergi Torrecilla (actor) – Sílvia Delagneau (espai escènic i vestuari) – Anna Queralt (fotografia) – Centraure Produccions (producció) – amb el suport de La Inútil i agraïments a CC Drassanes

Dia i hora 22 jul 2022 - 20:30
Lloc Camp de les Aromes
Ubicació L'Escala

MAHI BINEBINE i MANUEL FORCANO

RESERVA

L’escriptor, pintor i escultor marroquí originari de Marràqueix Mahi Binebine (1959), és també un dels més prestigiosos novel·listes marroquins actuals. La seva obra literària reflecteix els problemes socials més greus que afecten la riba sud de la Mediterrània com les màfies, l’islamisme violent, la discriminació de les dones, la immigració il·legal o la repressió política, entre les quals poden citar-se Polen, La patera, El bufón del rey i la seva darrera novel·la El carrer del Perdó (2020). La seva literatura de denúncia ha provocat que hagi residit molts anys a l’estranger, però l’any 2002 va tornar al Marroc, on se li han reconegut els mèrits artístics i literaris. El seu traductor al català, el poeta Manuel Forcano, l’entrevistarà perquè desplegui davant nostre els angles secrets d’aquest creador d’imatges i d’històries d’un novel·lista d’una tradició literària veïna, enorme, espectacular, però molt desconeguda encara a casa nostra.

Activitat vinculada al Festival Mot de Girona i d’Olot (edició 2019) de Literatura dedicat a “La Mediterrània: un mar de paraules”.

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia, enviar un correu a [email protected]

Fitxa artística: Mahi Binebine i Manuel Forcano

Dia i hora 23 jul 2022 - 19:30
Lloc L'Alfolí de la Sal
Ubicació L'Escala

HABLA DE MÍ EN PRESENTE

GRATUÏT

Habla de mí en presente, és un col·lectiu musical influït per l’escena techno de Berlín, ciutat on el grup va néixer. Aquests 6 músics que el conformen, van anomenar el seu estil de vida, potser encara més que la seva música, technorumba. Entre la tradició i la modernitat, el techno i la rumba, la seva principal ambició és delectar les ànimes i fer ballar els cossos. L’originalitat de la seva música, la seva presència a l’escenari i la sinceritat de les seves composicions són el que els ha garantit el seu èxit continuat. Després de mudar-se de Berlín a Barcelona i de col·laborar amb entitats com la International Business School de Barcelona, la Fundació La Plana de Sta. Maria d’Oló i la Fundació Bauhaus Dessau, aquest any serà el tret de sortida d’una nova etapa de la banda gràcies al llançament del seu primer disc Vivir Más. El grup actuarà a l’escenari de la Riba, dintre el Festival Portalblau. Un directe que no deixarà ningú indiferent.

Fitxa artística: Pau Balaguer (guitarra), Rémi Pradère (violí), Max Grosse Majench (veu), Blai Juanet (baix) i Jona Hamann (bateria).

Dia i hora 23 jul 2022 - 21:30
Lloc La Riba
Ubicació L'Escala

CIA. DE CIRC "eia"

GRATUÏT

Quan el límit entre l’escenari i el públic desapareix, l’espectacle es converteix en una ocasió per compartir una experiència col·lectiva, on ens mirem a la cara amb desconeguts i ens escoltem a través dels cossos. Espera (Premi de la crítica de Catalunya 2017 al Millor espectacle de carrer) és un espectacle de circ participatiu on el públic està convidat, de manera sensible i molt subtil, a viure de prop les acrobàcies que succeeixen a escena. En una atmosfera que ens transporta a un lloc fora de temps, conformat per gestos simples, els acròbates es converteixen en artesans del moviment i apareixen paisatges perduts, plens d’expressions humanes i trobades sinceres. Un espectacle gratuït a l'espai de la Riba, a càrrec de la Companyia de Circ "eia", dins el marc de Portalblau.

Fitxa artística: Francesc Lissia y Celso Pereira (idea original i direcció) –  Celso Pereira y Francesa Lissia (intèrprets) – Celso Pereira, Francesca Lissia i Compañía de Circ “eia (producció) - Micah Paul Hinson, Kepa Junquera, Chango Spasiuk, Sondeseu (música i amb els consells de Cristiano Della Monica) - Juana Beltran, Jose Luis Redondo, John Paul Zaccarini, Ivar Hecksher, Ingrid Esperanza, Studium Canticum, Manu Vision Barcelona, Federico Carta (col·laboracions artístiques) - Celso Pereira i Francesca Lissia, Campanacci Ditta Sulis, Julio Pereira, Floc a Floc Creacions (escenografia i amb els consells de Slow Fusta and Carpinteria y Restauración Peimar) – Olga Arizaga y Fabrizio Giannini (vestuari).

Dia i hora 24 jul 2022 - 20:00
Lloc La Riba
Ubicació L'Escala

NORA BAYLACH

GRATUÏT

"Et sentien cridar dos carrers enllà. Duies un sac a l'esquena ple d’ampolles i papers per aproximar ses caigudes i fer-ne feix de tot. Et veia i em deia “En fas bo de la despresa, per fer-nos niu de tota brossa”.

Òxid és un espectacle de dansa contemporània que neix com a acte inaugural de l'escultura "Transformador del Temps", de Manel Batlle, a la ciutat de Granollers. A posteriori, es descobreix el lligam entre quatre generacions diferents que, gràcies a la figura del drapaire, es narren i es teixeixen entre elles. Més enllà del plantejament escènic, aquesta proposta abraça les ganes de transformar un espai físic mitjançant la recerca d'un paisatge àrid. El retrobament generacional serà el desencadenant d’una oxidació a escena.

 

Fitxa artística: Nora Baylach (concepte, creació i interpretació) – Laia Nogueras (suport a la dramatúrgia) – Arantza López Madina (acompanyament durant la creació) – Laura Maresc (mirada i acompanyament escultòric) – Nau Ivanow, Arsènic espai de creació (residència artística i de creació) – Non Jambi, Tiger Manja Zebra (composició musical i espai sonor) – Ignasi Castañé i Tina Riera (vídeo) – Henar Bengale i Sarah Riera (fotografia) – Nau Ivanow, Carme Barlle, Manel Baylach, Angie Hinojosa, Edurne Saas, Jou Serra i Aina Juanet (agraïments).

Dia i hora 29 jul 2022 - 20:00
Lloc Plaça Víctor Català
Ubicació L'Escala

DAFNÉ KRITHARAS

COMPRA

Nascuda el 1992 a París, de pare grec i mare francesa, la inspiració de Dafné Kritharas es descobreix a la cruïlla del món oriental i occidental. Va créixer amb el so de cançons judeoespanyoles i va estar molt influenciada per La Rebétiko, l’estil de música tradicional grec en què el cant s’imposa com un segon vent. Dafné Kritharas canta amb naturalitat, per instint i amb tota la seva força. Adepta a la transmissió de cançons per tradició oral i a l’encreuament d’estils, ha viatjat pels Balcans, Grècia i Anatòlia fins a les fronteres de Síria per absorbir-se de cançons en diversos idiomes, en viatges musicals. Canta en grec, espanyol, francès, bosnià i turc, sintonitzant amb els viatges i els descobriments que comparteix amb el guitarrista i compositor Paul Barreyre. L’artista actuarà per primera vegada al país i ho farà al Jardí Clos del Pastor, dins el Festival Portalblau, presentant el seu disc Varka. Un recull de cançons lligades a l’experiència de l’exili i el desarrelament.

Fitxa artística: Dafné Kritharas (veu) i Paul Barreyre (guitarra).

Dia i hora 30 jul 2022 - 21:00
Lloc Jardí Clos del Pastor
Ubicació L'Escala

MÍRIAM CANO

COMPRA

Blue, de l'anglès blue, que vol dir tristesa. Bluets (l'Altra Editorial, 2021), Els blauets, una petita flor, retalls de blau i de dol. El Blau obsessiona l'escriptora nord-americana Maggie Nelson, que desgrana, en aquest conjunt de textos breus, la seva relació amb aquest color, però també ens explica, d'una manera íntima i descarnada el desamor que està travessant. La traductora al català de Bluets, Míriam Cano, ens en dirà en veu alta una selecció de fragments, que aniran des del lapislàtzuli fins al dolor de la pèrdua i l'enyor. Míriam Cano ha publicat els poemaris Buntsandstein (Viena, 2013), guanyador del premi Martí Dot 2012, Ancoratge (Terrícola, 2016) i Vermell de Rússia (laBreu Edicions, 2020). També és autora del conte La Comuna de París, dins el volum conjunt Cremen Cels (laBreu Edicions, 2017) amb Martí Sales i Antònia Vicens. Ha traduït una selecció de poemes d’Emily Dickinson (Bèsties 15. Dickinson, Edicions Poncianes, 2017) i Cartes a un Amic Alemany, d’Albert Camus (Lleonard Muntaner Ed., 2019). Ha col·laborat en diversos mitjans culturals catalans com a articulista i periodista literària i forma part del claustre de l’Escola Bloom, on imparteix els seminaris de lectura i creació poètica.

 Fitxa artística: Míriam Cano

Dia i hora 31 jul 2022 - 21:00
Lloc Jardí Clos del Pastor
Ubicació L'Escala

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA MEDFOTO 2022

GRATUÏT

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA MEDFOTO 2022 - El mar i les persones

El mar, i en especial el Mediterrani, formen part de l’essència de l’Escala des dels seus orígens. És cultura i història; un medi de treball i d’esbarjo per a l’home i l’hàbitat de milers d’espècies d’animals i vegetals que configuren el seu paisatge tan especial. Valors que han de conviure pel present i per les futures generacions. Aquesta exposició neix de la iniciativa de Fundació Alive i Club Nàutic l’Escala, creadors del MedFoto, el primer Concurs de Fotografia de la Mediterrània i mostra la selecció de les 43 propostes finalistes del concurs. 43 maneres de veure i entendre la relació entre el mar i les persones amb la sostenibilitat com a clau per al seu futur. Visita l’exposició fotogràfica: El mar i les persones i descobreix les 43 imatges finalistes de la segona edició MedFoto, el primer Concurs Internacional de Fotografia del Mediterrani! Un recorregut per les 43 millors imatges que reflecteixen les interpretacions dels seus autors sobre la relació de les persones i el mar.

Exposició del 5 d'agost al 4 de setembre

ACCÉS GRATUÏT 

HORARI: de 9 a 13 h i de 16 a 19 h

Dia i hora 5 ago 2022 - 10:00
Lloc CLUB NÀUTIC L'ESCALA
Ubicació L'Escala

BETH i LAURA ANDRÉS

COMPRA

Beth Rodergas i Laura Andrés van viure l'explosió de la seva popularitat gràcies a 'Operación Triunfo', en èpoques diferents, però no va ser fins fa dos anys que es van conèixer en un plató de Televisió un 8M. Fruit d’aquesta casualitat neix una història musical anomenada Natural Women. És un homenatge, un viatge sonor de dones meravelloses que van brillar (i encara ho fan) en forma de música i cançons. La cantant Beth i la pianista Laura Andrés s’uneixen per abraçar aquest univers, versionant d’una manera honesta i personal, un repertori ple de dones valentes, artistes talentoses que sovint no ho van tenir tan fàcil com nosaltres. Un disc de dones versionant a altres dones, temes memorables en la veu i el piano de dues de les artistes més apreciades a casa nostra. Actuaran en directe presentant els temes d’aquest magnífic treball discogràfic a l’espectacular escenari de la Mar d’en Manassa.

Fitxa artística: Beth Rodergas (veu) – Laura Andrés (piano)

Dia i hora 5 ago 2022 - 21:00
Lloc Mar d'en Manassa
Ubicació L'Escala

RAMON MIRABET

COMPRA

Ramon Mirabet presentarà al Festival Portalblau les cançons del seu quart disc Free. Després de dos anys de silenci, l'artista torna amb més força que mai, publicant el que serà el seu disc més personal, madur i introspectiu. La seva veu trencada, amb matisos que dibuixen un univers forjat per molts quilòmetres de vivències i la seva energia, fan que ningú es vulgui perdre els seus directes. Free ha estat compost després d'experiències de recerca personal com el confinament i la Gira del Mar, aventura musical ideada pel músic. Una aventura on l’artista ha recorregut nombroses ciutats del litoral mediterrani a bord d'un veler històric, compartint música i duent a terme accions sostenibles a les nostres costes. Aquesta inspiradora travessia deixarà empremta gràcies a un documental signat per la reconeguda productora Kanaki Films. Ramon Mirabet, un dels artistes més destacats del panorama musical actual, actuarà a la Mar d’en Manassa per oferir un dels directes més potents i plens de força que hi ha a casa nostra. Un concert imperdible!

Fitxa artística: Ramon Mirabet (veu i guitarra) – Mario Ruiz (percussió, guitarra i cors) – Guillem Callejón (guitarra) - Ana (violí) – Òscar Ferret (teclats) – Dídac Fernández (bateria) – Jordi Mestres (contrabaix)

Dia i hora 6 ago 2022 - 21:00
Lloc Mar d'en Manassa
Ubicació L'Escala

GIO SYMPHONIA

COMPRA

Com sonaria el gran simfonisme de les bandes sonores més famoses de la història passat pel sedàs de la música de cambra? On es troba la frontera entre les etiquetes de la música cinematogràfica i de la música clàssica? Com sonen les cèlebres melodies que han marcat moments inoblidables de la nostra vida dutes del so grandiós orquestral al so íntim i personal de deu solistes? La GIO, l'orquestra simfònica de Girona, presenta aquest concert que representa un viatge a través de la història del cinema, des de la nostàlgia dels clàssics en blanc i negre fins a l’èpica de la ciència-ficció més actual, amb una narració entre blocs musicals que ens desvelarà anècdotes i interioritats del món de Hollywood, de la mà del director i arranjador de l’espectacle, Marc Timón. StarWars, Indiana Jones, ET, Harry Potter, El Padrino, Psicosis, Casablanca, La vida es bella, La lista de Schindler... Un viatge musical a través de la història del cinema que es podrà gaudir a la Mar d’en Manassa.  

Fitxa artística: GIO Symphonia amb formació de cambra amb 10 músics  (interpretació) - Marc Timón (direcció musical i arranjaments)

Dia i hora 7 ago 2022 - 21:00
Lloc Mar d'en Manassa
Ubicació L'Escala

CLARA PEYA

COMPRA

L’univers de Clara Peya s’inspira aquest cop en els espais de pas, en els marges, en allò que no han volgut que mirem. Les perifèries reals i emocionals que genera un sistema hostil que no ens abraça a totes. Els perímetres que emmarquen i classifiquen el normatiu i les necessitats de dinamitar-ho tot per habitar un nou espai sense límits. Costa encaixar en una societat que veu la diferència com una amenaça i se centra a perpetuar els privilegis i zones de confort de cadascuna; la Clara ens proposa posar la mirada en aquests “no-llocs”, espais buits, buidats. Un viatge a les fronteres també del so, a través d’un estil pop amb electrònica minimalista i amb una clara aposta pel so de piano de paret amb sordina com una opció estètica que respon també a una opció política: donar espai al que s'ha arraconat, menystingut. Un nou repertori de cançons profundes i compromeses combinades amb passatges instrumentals d’un pianisme magnètic. El baix elèctric, la bateria i l’electrònica completen cada cançó de forma crua i preciosista, recreant aquests espais de trànsit on cada petit detall és tan intens com imprescindible. La pianista i compositora Clara Peya presentarà a la Mar d’en Manassa el seu onzè àlbum Perifèria dins la programació del Festival Portalblau.

Fitxa artística: Clara Peya (piano i electrònica) - Enric Verdaguer (veu) - Vic Moliner (baix elèctric i electrònica) - Didak Fernández (bateria electrònica).

Dia i hora 8 ago 2022 - 21:00
Lloc Mar d'en Manassa
Ubicació L'Escala

MÉS LLOC PER A LA FOSCA

COMPRA

Més lloc per a la fosca' (Capítol 1: Natura) és un espectacle electrònic d'arrel –i de terror– basat en 'Solitud'. És un espectacle tant poètic com transgressor; amb veus d'arxiu interactuant en escena a través d'un sampler; en format immersiu (amb els intèrprets entre el públic); i ideat per fer en espais singulars. Amb unes línies de pensament molt marcades: des de l'ecofeminisme i posant el focus en el diàleg passat-present. I amb un lema sobre la violència de gènere clar: tota cosa estada deixa senyal. L'artista i investigadora en performance studies Elvira Prado-Fabregat estudia la relació entre la tradició oral i l'univers mític que va construir Víctor Català. Es tracta d’una recerca a quatre mans amb el pianista i compositor Carles Viarnès. El Claustre del MAC-Empúries serà l’escenari escollit per dur a terme aquesta actuació.

Activitat vinculada a la Fira Mediterrània de Manresa. 

Fitxa artística: Elvira Prado-Fabregat (dramatúrgia, direcció i intèrpret) – Carles Viarnès (composició, direcció musical i músic) – Míriam Envinas-Laffitte (músic) – Laia Fortià (músic) – Roser Casamayor (ajudant de direcció) – Laura Vilar (coreografia i moviment escènic) – Mauricio Sierra (ajudant de direcció)

Dia i hora 10 ago 2022 - 21:30
Lloc Claustre-MAC
Ubicació L'Escala

TEXAS

COMPRA

Després de l’èxit de la seva anterior gira, que va condicionar la sortida del seu disc, Jump on Board, Texas torna als escenaris per presentar Hi. El seu desè treball d'estudi que commemora el 30è aniversari del seu àlbum de debut, Southside. Aquest disc és el resultat de mirar al passat amb els ulls posats fermament en el futur on el grup demostra la seva maduresa artística. Un disc que compta amb col·laboracions molt especials, com la de Clare Grogan, cantant de Alteret Images, fent el duet en la cançó Look what you've done, o la de Richard Hawley, exmembre de Pulp, en la cançó Dark. En aquest concert, únic a Catalunya aquest estiu, la banda escocesa ens presentarà en directe els nous temes d’aquest nou disc, Hi, Mr. Haze, Monstar... a més de comptar amb tots els seus grans èxits. Cançons que no han deixat de sonar en tot aquest temps i que no faltaran al set list del seu concert a l'Escala. El Fòrum Romà d'Empúries, dins el marc del Festival Portalblau, acollirà la gira de Texas en un concert únic al país, on es podrà gaudir de les cançons més mítiques de la banda en un entorn ple d'història.

Fitxa artística: Sharleen Spiteri (veu i guitarra) - Johny McElhone (baix)- Eddie Campbell: (teclats) - Tony McGovern (guitarra) - Cat Myers (bateria)

CONCERT AMB SEIENTS NO NUMERATS

Dia i hora 11 ago 2022 - 22:00
Lloc Fòrum Romà d'Empúries-MAC
Ubicació L'Escala

STAY HOMAS

COMPRA

Stay Homas van enamorar milions de persones de tot el món, guanyant el reconeixement d’artistes com Pablo Alborán, Alejandro Sanz o Michael Bublé, i establint-se com una de les bandes emergents més consolidades del panorama musical. L’any 2020 van publicar Desconfination, una mixtape amb una selecció de cançons del confinament. I aquell mateix any, van presentar el seu primer treball discogràfic, Agua. Un any després el grup fa el salt de la terrassa als escenaris i inicia una gira internacional. Aquest any el grup fa un pas endavant i crea el seu propi segell discogràfic, Cukileo Records, de la mà de Halley Records, i publiquen Here2Play. Un recopilatori de sis cançons que van néixer en el terrat de la seva casa i que cobren vida en format digital amb col·laboracions de Rubén Blades, Manu Chao, Juanito Makandé i Vic Mirallas. Amb una exquisida producció i en format quintet, el directe de Stay Homas deixa empremta en la memòria i el cor de la gent que el gaudeix. El grup actuarà per primera vegada al Fòrum Romà d’Empúries, dins de la programació del Festival Portalblau.

Fitxa artística: Klaus Stroink Rai Benet Guillem Boltó Arnau Figueres Kquimi Saigi

CONCERT A PISTA, SENSE CADIRES.

Dia i hora 12 ago 2022 - 22:00
Lloc Fòrum Romà d'Empúries-MAC
Ubicació L'Escala

ELS CATARRES

COMPRA

L’escena musical actual dels Països Catalans no es podria entendre sense Els Catarres. La banda és responsable del ressorgiment de la música festiva del pop nacional, aconseguint fites històriques que han marcat un abans i un després en la música catalana contemporània. Els Catarres han estat la primer grup en actiu que ha exhaurit les 4600 localitats del Sant Jordi Club oferint un concert en solitari i també el primer en exhaurir l’aforament de 7 sales de Barcelona en menys de dues setmanes. I per si no fos poc, han estat guardonats amb un disc d’or per les seves vendes discogràfiques. Els Catarres són un grup únic, irrepetible i icònic; un gran cap de cartell. Després de dos anys sense pujar a l’escenari, el grup debuta en el món literari i es troba immers en la producció del seu cinquè disc d’estudi, Diamants (Halley Records). Sens dubte, aquest any serà l’any de Els Catarres i la cita al Fòrum Romà d’Empúries, dins de la programació del Festival Portalblau serà imperdible.

Fitxa artística: Roser Cruells (contrabaix) - Joan Riera (acordió, guitarra) - Èric Vergés (veu).

CONCERT A PISTA, SENSE CADIRES.

Dia i hora 13 ago 2022 - 22:00
Lloc Fòrum Romà d'Empúries-MAC
Ubicació L'Escala

EL POT PETIT

COMPRA

El Pot Petit arriba al Portalblau i ho fa amb la gira Vull cantar i Vull ballar. Tota una declaració d’intencions. Un espectacle molt festiu que combinarà la música i els titelles amb els millors temes dels seus discos. El Fòrum de la ciutat romana d’Empúries serà el marc escollit on petits i grans passaran una molt bona estona. Amb més de 15.000 còpies venudes, 600 concerts, milions de visualitzacions al seu canal de YouTube i nombrosos seguidors a les xarxes socials, El Pot Petit és un dels grups de referència dins l’àmbit de la música per a públic familiar. Tots els seus treballs discogràfics han tingut una molt bona acollida i han aconseguit que les seves cançons formin part del dia a dia de moltes famílies.

SINOPSI: En Pau i la Jana es troben sols fora del Pot i sense els seus amics a prop no saben què fer! Cantant i ballant els aniran retrobant. Qui serà el primer en sortir a fer-los bellugar sense parar? El mico? Els pirates Rodamons? El Drac Rac? Sigui qui sigui segur que els farà cantar i ballar com mai!

Els nens i nenes de 0 a 3 anys tenen l'accés gratuït sempre que NO ocupin seient.


Dia i hora 14 ago 2022 - 20:00
Lloc Fòrum Romà d'Empúries-MAC
Ubicació L'Escala

ARA MALIKIAN

COMPRA

Ara Malikian és un violinista espanyol d’origen libanès i ascendència armènia. Ben aviat es va reconèixer el seu talent, tot i les circumstàncies que va haver de viure durant la guerra civil libanesa. La gira 15, una de les més grans dels darrers anys, va ser un èxit de públic i crítica amb més de 175.000 espectadors i més de 150 concerts. Després de la seva última gira Petit Garage, transformació de la seva gira anterior Royal Garage en un espectacle de piano i violí, amb què va recórrer el món, torna ara amb The Ara Malikian World Tour. Malikian defineix la seva nova gira com “el resultat de veure créixer el meu fill, del meu creixement al seu costat, son tots aquests sons i melodies que intenten donar forma al que he sentit i m’ha inspirat ell i de la vida a través d’ell. Una trobada amb el nen que no vaig poder ser i hauria somiat ser. És un homenatge a aquests éssers que són tan lliures com un ocell lliure”. L'artista torna al Festival Portalblau, i aquest cop actuarà a l'escenari del Fòrum Romà d'Empúries, amb un nou espectacle després de recórrer el món.

Dia i hora 15 ago 2022 - 22:00
Lloc Fòrum Romà d'Empúries-MAC
Ubicació L'Escala