Portal Blau

El Festival Portalblau va néixer l’estiu de 2008 al municipi de l’Escala. Al llarg de totes les seves edicions ha ofert un ampli ventall de propostes culturals de gran qualitat i ha comptat amb la participació d’artistes provinents d’arreu del món. Música, dansa, teatre, i jornades de debat i reflexió han format part de la programació del festival des dels seus inicis.

La Mar d'en Manassa i el Fòrum Romà d'Empúries seran els escenaris que acolliran l'edició 2020 del Festival Portalblau. Uns escenaris de gran riquesa històrica i paisatgística.

La programació cultural que es presenta, amb un format més reduït a causa del moment actual, manté l'eix conceptual que caracteritza el Festival: la promoció dels valors de la cultura a la Mediterrània.

Sobre el festival

Entrades

Dissabte 1 ago 2020 Espectacle ’Bàrbars’
+ Info
21:00 h Jardins de la Muralla Grega d’Empúries Exhaurit Exhaurit
Dijous 6 ago 2020 A la Llum del Dia
+ Info
19:30 h Mar d’En Manassa Exhaurit exhaurit
Dijous 6 ago 2020 A la Llum del Dia
+ Info
22:30 h Mar d’En Manassa Exhaurit EXHAURIT
Divendres 7 ago 2020 Gemma Humet
+ Info
21:00 h Mar d’En Manassa Exhaurit Exhaurit
Dissabte 8 ago 2020 Maria Jaume
+ Info
21:00 h Mar d’En Manassa Exhaurit Exhaurit
Diumenge 9 ago 2020 Alessio i Giancarlo Arena
+ Info
21:00 h Mar d’En Manassa Exhaurit Exhaurit
Dijous 13 ago 2020 Las Migas
+ Info
22:00 h Fòrum Romà d’Empúries 24 € Comprar
Divendres 14 ago 2020 Dàmaris Gelabert
+ Info
20:00 h Fòrum Romà d’Empúries 15 € Comprar
Dissabte 15 ago 2020 Els Amics de les Arts
+ Info
22:00 h Fòrum Romà d’Empúries Exhaurit Exhaurit

Programació

Espectacle ’Bàrbars’ amb Jordina Biosca i David Garcia

Exhaurit

Barbaritats de rabiosa actualitat. /recitar v. tr./ Dir en veu alta un text literari de memòria i amb l'entonació adequada. Una definició que es queda curta quan la Jordina Biosca apareix. Brutal, apassionada, viva i contundent. La paraula xiuxiuejada o un crit eixordador. Viu-la amb ‘Bàrbars’ el proper 1 d’agost : una narració dramatitzada de textos de Joan Brossa, Pere Quart, Kavafis, Dolors Miquel…acompanyada per la guitarra d’en David Garcia.

Repertori: Amelie Nothomb. Estupor i tremolors (fragment); Jesús Lizano. Mamíferos; Constantino Kavafis. Esperando a los barbaros; Evee Kilpi. 15€ , 36 amantes; Ángel González. Al lector se le llenaron de pronto los ojos de lágrimas; Pere Quart. Antonio mestre perruquer; Jacques Prevert. Una taronja; Wislawa Szymborska. Conversación con una piedra; Dolors Miquel. Mare Nostra; Roddy Doyl. La dona que ensopegava amb les portes (fragment); Joan Brossa. Art contemporani;  Ferdinand von Shirach. Festa Major; Gabriel Aresti. La casa de mi padre; Pere Calders. El cobrador; Bohumil Hrabal. Una solitud massa sorollosa (fragment); Francesc Pujols. Concepte general de la ciència catalana;Jaume Cabré. Jo confesso (fragment).


Dia i hora 1 ago 2020 - 21:00
Lloc Jardins de la Muralla Grega d’Empúries
Ubicació MAC Empúries - L’Escala

A la Llum del Dia: Trobada poètica i musical de la mà de Kavafis

exhaurit

Participants: Josep Tero, Carme Callol, Jaume Comas and Eusebi Ayensa.

Dia i hora 6 ago 2020 - 19:30
Lloc Mar d’En Manassa
Ubicació L’Escala

A la Llum del Dia: Trobada poètica i musical de la mà de Kavafis.

EXHAURIT

Participants: Josep Tero, Carme Callol, Jaume Comas i Eusebi Ayensa

Dia i hora 6 ago 2020 - 22:30
Lloc Mar d’En Manassa
Ubicació L’Escala

GEMMA HUMET – “Petit Univers”

Exhaurit

Gemma Humet és una de les veus amb més llum i personalitat del panorama català actual. Una de les artistes que més clarament ha impregnat la seva obra amb l’essència de la cançó d’autor. El seu nou disc sortirà al 2021 i comptarà amb un so renovat que barreja la caixa de ritmes i els sintetitzadors amb les melodies d’aires mediterranis i la càlida veu de la Gemma.

Dia i hora 7 ago 2020 - 21:00
Lloc Mar d’En Manassa
Ubicació L’Escala

MARIA JAUME – Presentant en el seu primer disc

Exhaurit

El folk acústic i el pop independent en la seva accepció més íntima són els signes d’identitat de Maria Jaume, jove cantautora mallorquina que es presenta amb un grapat de cançons pròximes i sinceres, i amb l’essència del mediterrani. Guanyadora a la darrera edició del concurs Sona 9, actualment prepara el seu primer àlbum.

Dia i hora 8 ago 2020 - 21:00
Lloc Mar d’En Manassa
Ubicació L’Escala

ALESSIO ARENA I GIANCARLO ARENA – Presentació del seu nou disc Dummèneca

Exhaurit

Els dos germans cantants barregen els seus repertoris nascuts entre Itàlia i Catalunya, incloent-hi les mitologies familiars i les històries d'una infància profundament transcultural i mediterrània. Amb un segell de delicadesa i originalitat, Alessio Arena i Giancarlo Arena ens proposen peces originals i reinterpretacions de "word music d'autor".

Dia i hora 9 ago 2020 - 21:00
Lloc Mar d’En Manassa
Ubicació L’Escala

LAS MIGAS – Presentant el seu darrer disc Cuatro

Comprar

Las Migas és el quartet format per Carolina Fernández (veu), Marta Robles (guitarra), Alicia Grillo (guitarra) i Roser Loscos (violí). Destaquen per ser diferents i semblants al mateix temps i la fusió de cultures tan meravellosa que creen quan estan juntes. Enguany celebren el seu 15è aniversari presentant el seu darrer disc Cuatro.

Dia i hora 13 ago 2020 - 22:00
Lloc Fòrum Romà d’Empúries
Ubicació MAC Empúries - L’Escala

DAMARIS GELABERT- Mou el cos en format especial

Comprar

Dàmaris Gelabert presenta una proposta variada que va des de la música mediterrània fins al country, passant pel rock, la rumba i la bossa nova. Amb un repertori que esdevé un crit optimista a la vida a prop de la natura, aprenent a gaudir dels moments i dels regals que ens ofereix.

Dia i hora 14 ago 2020 - 20:00
Lloc Fòrum Romà d’Empúries
Ubicació MAC Empúries - L’Escala

ELS AMICS DE LES ARTS – Els dies més dolços

Exhaurit

Els Amics de les Arts presentaran Els dies més dolços. Un repertori que sonarà tal i com el van presentar pel seu canal de YouTube durant el confinament. Aquesta oportunitat, totalment circumstancial, dona al públic la possibilitat de viure un espectacle únic que ens recordarà els inicis de la banda i on es revisitaran les seves cançons més estimades.

Dia i hora 15 ago 2020 - 22:00
Lloc Fòrum Romà d’Empúries
Ubicació MAC Empúries - L’Escala

.