Portal Blau

El Festival Portalblau va néixer l’estiu de 2008 al municipi de l’Escala. Al llarg de totes les seves edicions ha ofert un ampli ventall de propostes culturals de gran qualitat i ha comptat amb la participació d’artistes provinents d’arreu del món. Música, dansa, teatre, i jornades de debat i reflexió han format part de la programació del festival des dels seus inicis.

El Festival Portalblau disposa d'uns escenaris únics de gran riquesa històrica i paisatgística.

La programació cultural que es presenta manté l'eix conceptual que caracteritza el Festival: la promoció dels valors de la cultura a la Mediterrània.

Sobre el festival

Entrades

Dissabte 13 nov 2021 GINESTÀ
+ Info
20:30 h Platja de les Barques Gratuït

faq

FAQ icon
  • A les activitats programades al MAC-Empúries: Pels espectacles programats al Fòrum Romà es podrà aparcar a l’interior del recinte arqueològic d’Empúries. A les activitats programades a la Muralla Grega i al Claustre del Museu els assistents hauran d’aparcar al pàrquing situat a l’exterior del jaciment i entrar pel centre de recepció. En tots els casos, el pàrquing serà gratuït.
  • A les activitats programades a l’Escala serà necessari cercar el pàrquing públic o privat més proper als espais on es realitzen les actuacions. 

La manera com ens movem és determinant per a la qualitat de vida de les persones. Per aquest motiu, moure's de manera sostenible contribueix en la millora de la qualitat de l'aire i la lluita contra la contaminació. Per això, des del Festival Portalblau us demanem que, sempre que sigui possible, els desplaçaments es facin a peu o en sistemes de transport no contaminants. D’aquesta forma s’estarà contribuint a tenir un aire més net i saludable.

L'Escala és una destinació de turisme que ofereix una gran diversitat de propostes a fer per a tota la família i per tots els gustos i necessitats. 

A través del web visitlescala.com o bé visitant l’Oficina de Turisme de l’Escala, es pot trobar informació de gran utilitat, tant d’allotjaments, com del teixit comercial de què disposa. 

Aprofita el Festival Portalblau per passar uns dies a l'Escala.  Vacances Costa Brava disposa de cases i apartaments, i l'Hotel Rallye L'Escala és perfecte per descansar, són amants de la natura, la cultura i la gastronomia.  

La cultura és un dels elements clarament definitoris de la raça humana. La música i l’art, en totes les seves expressions, són elements necessaris, imprescindibles i molt efectius en la transmissió dels valors humans.

Els agents que intervenen en l'organització de festivals tenen una oportunitat per dur a terme aquesta tasca. Una tasca que manifesta la importància de la cultura com a element de cohesió social.

Portalblau és un festival  compromès cultural i socialment i durà a terme les següents accions, de la mateixa manera que també es va fer en l'edició de 2020:

  • El festival destinarà part de la recaptació de les entrades de l'edició 2021 a diferents entitats socials.
  • El festival crearà una borsa de treball per contractar a joves de L'Escala.
  • S'impulsaran mesures per minimitzar l’impacte ambiental en la realització del festival per tal de reduir la petjada ecològica.
  • El festival treballa activament pel foment en la igualtat i diversitat de gènere. Per una igualtat real i efectiva és necessari crear situacions possibles que serveixin de referents per al nostre entorn més proper.