Portal Blau

El Festival Portalblau al llarg de totes les seves edicions ha ofert un ampli ventall de propostes culturals de gran qualitat: música, dansa, teatre, poesia, conferències, jornades de formació, de debat i de reflexió. Una programació que manté l'eix conceptual que caracteritza el Festival: la promoció dels valors de la cultura a la Mediterrània.

Sobre el festival

Entrades

Diumenge 11 ago 2024 GUILLEM GISBERT
+ Info
22:00 h Fòrum Romà d'Empúries 30 € COMPRA

faq

FAQ icon
  • En els concerts programats a la Mar d’en Manassa i al Fòrum Romà hi haurà servei de bar i una zona village.  L'obertura de portes a la Mar d'en Manassa serà a les 20.00 h i al Fòrum Romà d'Empúries a les 20.30  Recomanen als assistents dur mètodes de pagament alternatius als que requereixin senyal i connexió a internet.
  • En la resta d'espais no hi haurà servei de bar.
  • No està permesa l'entrada de beguda ni menjar en els recintes.
  • A les activitats programades al MAC-Empúries: pels espectacles programats al Fòrum Romà es podrà aparcar a l’interior del recinte arqueològic. Són places limitades. Un cop exhaurides es podrà deixar el cotxe el pàrquing situat a l’exterior del jaciment i entrar pel centre de recepció. Aquest pàrquing és de pagament.   A les activitats programades a la Muralla Grega els assistents hauran d’aparcar al pàrquing situat a l’exterior del jaciment, de pagament,  i entrar pel centre de recepció.
  • A les activitats programades a l’Escala serà necessari cercar el pàrquing públic o privat més proper als espais on es realitzen les actuacions. 

La manera com ens movem és determinant per a la qualitat de vida de les persones. Per aquest motiu, moure's de manera sostenible contribueix en la millora de la qualitat de l'aire i la lluita contra la contaminació. Per això, des del Festival Portalblau us demanem que, sempre que sigui possible, els desplaçaments es facin a peu o en sistemes de transport no contaminants. D’aquesta forma s’estarà contribuint a tenir un aire més net i saludable.

L'Escala és una destinació de turisme que ofereix una gran diversitat de propostes a fer per a tota la família i per tots els gustos i necessitats. 

A través del web visitlescala.com o bé visitant l’Oficina de Turisme de l’Escala, es pot trobar informació de gran utilitat, tant d’allotjaments, com del teixit comercial de què disposa. 

Aprofita el Festival Portalblau per passar uns dies a l'Escala.  Hotel Rallye L'Escala és perfecte per descansar, són amants de la natura, la cultura i la gastronomia.  

La cultura és un dels elements clarament definitoris de la raça humana. La música i l’art, en totes les seves expressions, són elements necessaris, imprescindibles i molt efectius en la transmissió dels valors humans. Els agents que intervenen en l'organització de festivals tenen una oportunitat per dur a terme aquesta tasca. Una tasca que manifesta la importància de la cultura com a element de cohesió social.

El Festival Portalblau és un festival compromès culturalment, socialment i mediambientalment. Des de 2020 treballa activament per integrar l'Agenda 2030 i per aprovar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), creant un espai de connexió i compromís.

3_Garantir una vida sana i promoure el benestar per a tothom en totes les edats. 

4_Eduació de qualitat. Portalblau organitza unes jornades de formació per a joves de 16 a 20 anys que vulguin aprendre nocions de com s'organitza un festival. Els alumnes tindran la possibilitat després de fer pràctiques al festival durant aquest estiu.

5_Aconseguir la igualtat entre els gèneres i apoderar totes les dones i les nenes. La igualtat entre els gèneres no és només un dret humà fonamental, sinó la base necessària per aconseguir un món pacífic, pròsper i sostenible. Per una igualtat real i efectiva és necessari crear situacions possibles que serveixin de referents per al nostre entorn més proper. El Festival treballa activament del foment en la igualtat i diversitat de gènere.

7_Energia assequible i No contaminant. El Festival contractarà energies renovables com a font d'energia en alguns dels seus serveis.

8_Treball decent i creixement econòmic. Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom. El Festival crearà una borsa de treball per contractar a joves de l’Escala.

12_Producció i Consum Responsable. S’impulsaran mesures per minimitzar l’impacte ambiental en la realització del Festival per tal de reduir la petjada ecològica. Disminuït de manera substancial la generació de residus.

13_Acció climàtica. Adoptar mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els efectes d’aquest. S’impulsaran mesures per minimitzar l’impacte ambiental en la realització del Festival per tal de reduir la petjada ecològica. Creant espais de conscienciació i de promoció de mecanismes per augmentar la capacitat de planificació i gestió eficaces en relació el canvi climàtic.