Portal Blau

El Festival Portalblau va néixer l’estiu de 2008 al municipi de l’Escala. Al llarg de totes les seves edicions ha ofert un ampli ventall de propostes culturals de gran qualitat i ha comptat amb la participació d’artistes provinents d’arreu del món.

Sobre el festival

Entrades

Divendres 4 ago 2023 EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA MEDFOTO 2023
+ Info
09:00 h Club Nàutic l'Escala GRATUÏT

faq

FAQ icon
  • En els concerts programats a la Mar d’en Manassa i al Fòrum Romà hi haurà servei de bar i una zona village.  L'obertura de portes a la Mar d'en Manassa serà a les 20.00 h i al Fòrum Romà d'Empúries a les 20.30  Recomanen als assistents dur mètodes de pagament alternatius als que requereixin senyal i connexió a internet.
  • En la resta d'espais no hi haurà servei de bar.
  • No està permesa l'entrada de beguda ni menjar en els recintes.
  • A les activitats programades al MAC-Empúries: pels espectacles programats al Fòrum Romà es podrà aparcar a l’interior del recinte arqueològic. Són places limitades. Un cop exhaurides es podrà deixar el cotxe el pàrquing situat a l’exterior del jaciment i entrar pel centre de recepció. Aquest pàrquing és de pagament.   A les activitats programades a la Muralla Grega els assistents hauran d’aparcar al pàrquing situat a l’exterior del jaciment, de pagament,  i entrar pel centre de recepció.
  • A les activitats programades a l’Escala serà necessari cercar el pàrquing públic o privat més proper als espais on es realitzen les actuacions. 

La manera com ens movem és determinant per a la qualitat de vida de les persones. Per aquest motiu, moure's de manera sostenible contribueix en la millora de la qualitat de l'aire i la lluita contra la contaminació. Per això, des del Festival Portalblau us demanem que, sempre que sigui possible, els desplaçaments es facin a peu o en sistemes de transport no contaminants. D’aquesta forma s’estarà contribuint a tenir un aire més net i saludable.

L'Escala és una destinació de turisme que ofereix una gran diversitat de propostes a fer per a tota la família i per tots els gustos i necessitats. 

A través del web visitlescala.com o bé visitant l’Oficina de Turisme de l’Escala, es pot trobar informació de gran utilitat, tant d’allotjaments, com del teixit comercial de què disposa. 

Aprofita el Festival Portalblau per passar uns dies a l'Escala.  Hotel Rallye L'Escala és perfecte per descansar, són amants de la natura, la cultura i la gastronomia.  

La cultura és un dels elements clarament definitoris de la raça humana. La música i l’art, en totes les seves expressions, són elements necessaris, imprescindibles i molt efectius en la transmissió dels valors humans. Els agents que intervenen en l'organització de festivals tenen una oportunitat per dur a terme aquesta tasca. Una tasca que manifesta la importància de la cultura com a element de cohesió social.

El Festival Portalblau és un festival compromès culturalment, socialment i mediambientalment. Des de 2020 treballa activament per integrar l'Agenda 2030 i per aprovar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), creant un espai de connexió i compromís.

3_Garantir una vida sana i promoure el benestar per a tothom en totes les edats. 

4_Eduació de qualitat. Portalblau organitza unes jornades de formació per a joves de 16 a 20 anys que vulguin aprendre nocions de com s'organitza un festival. Els alumnes tindran la possibilitat després de fer pràctiques al festival durant aquest estiu.

5_Aconseguir la igualtat entre els gèneres i apoderar totes les dones i les nenes. La igualtat entre els gèneres no és només un dret humà fonamental, sinó la base necessària per aconseguir un món pacífic, pròsper i sostenible. Per una igualtat real i efectiva és necessari crear situacions possibles que serveixin de referents per al nostre entorn més proper. El Festival treballa activament del foment en la igualtat i diversitat de gènere.

7_Energia assequible i No contaminant. El Festival contractarà energies renovables com a font d'energia en alguns dels seus serveis.

8_Treball decent i creixement econòmic. Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom. El Festival crearà una borsa de treball per contractar a joves de l’Escala.

12_Producció i Consum Responsable. S’impulsaran mesures per minimitzar l’impacte ambiental en la realització del Festival per tal de reduir la petjada ecològica. Disminuït de manera substancial la generació de residus.

13_Acció climàtica. Adoptar mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els efectes d’aquest. S’impulsaran mesures per minimitzar l’impacte ambiental en la realització del Festival per tal de reduir la petjada ecològica. Creant espais de conscienciació i de promoció de mecanismes per augmentar la capacitat de planificació i gestió eficaces en relació el canvi climàtic.